Inspiration / Mat och recept

Äggmacka med avokado och chili

Med våren kommer ljuset och då värper också hönorna som mest. Gör lite mer av äggen i vår. Testa en enkel men smakrik äggmacka med avokado och chili.

1 macka

1 skiva vitt surdegsbröd
1 msk olivolja
½ avokado
1 nypa gochugaru (koreanska chiliflakes)
flingsalt
1 krm färskpressad citronjuice
1 st 7-minutersägg

Gör så här

  • Rosta brödet i ½ msk olja i en stekpanna. Låt brödet få rejält med färg – det sätter smaken på hela mackan.
  • Låt brödet svalna något och mosa sedan avokadon på brödet med en gaffel.
  • Strö över chili och salt. Pressa försiktigt över citron och ringla över olivolja.
  • Skiva ägget och lägg på mackan.

Recept: Tove Nilsson, från boken "Ägg – recept och teknik"

Foto: Charlie Drevstam