Du behöver
- 1 kg rensade blåbär
- 600 g strösocker
- Saft och skal från 1 ekologisk citron
- 3 msk punsch
Gör så här
Dag 1
Lägg blåbär och socker i en gryta. Blanda i citronsaft och rivet citronskal. Låt stå i rumstemperatur.
Dag 2
Sterilisering av lock och burkar: Placera rena nydiskade burkar i ugnen på 100 grader och låt stå i minst 20 minuter. Lägg locken i en gryta med vatten och koka upp vattnet.
Koka upp sylten till 105-106 grader. Skumma sylten väl och blanda i punschen. Fyll de varma burkarna ända upp till kanten. Skruva på det nykokta locket. Vänd burken upp och ner så att den står på locket. När burken svalnat vänds den åt rätt håll och dekoreras med en fin etikett.
Recept: Helene Sjölin och Marie Nilsson