Du behöver
4 personer
500 g älgkött
1 st stor gul lök
2 st röda paprikor
2–3 msk smör
1–2 msk paprikapulver
1 krm kummin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
salt, peppar
2 tsk rivet citronskal
3 mjöliga potatisar
crème fraiche
persilja
rustikt bröd
Gör så här
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Skala potatisen och hacka sedan potatis och paprika i mindre bitar. Bryn köttet i stekpanna med smör eller annat matfett tills det får lite färg och flytta sedan köttet till en kastrull. Bryn även lök och paprika i matfett och vänd ner det i kastrullen. Tillsätt potatis, tomatpuré, citronskal, paprikapulver, kummin och pressad vitlök.
Häll på buljong och låt soppan koka upp. Soppan ska nu sjuda under lock i 1½–2 timmar tills köttet blivit mört. När köttet nästan faller sönder är soppan klar. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med en klick crème fraiche och persilja. Ett rustikt bröd är gott till.