Inspiration / Mat och recept

Röjarmacka med ägg och bacon

Ägg och bacon på röjarns vis är busenkelt! Ta dig gärna tiden att baka din egen hästlimpa – ett bra bröd är hela grejen.

Grunda mackan med svenskt smör och fyll på med kokta, krämiga ägg och baconchips gjorda på svenskt bacon av god kvalitet som har fått fräsa sig krispigt i stekpannan. Toppa med sallad.

Hästlimpa

  • 300 g vetemjöl
  • 150 g rågkross
  • 150 g vetekross
  • 100 g linfrö
  • 25 g vetekli
  • 1⁄2 msk bikarbonat
  • 1⁄2 msk salt
  • 1 3⁄4 dl russin
  • 6 dl filmjölk
  • 1 1⁄4 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt russin , fil och sirap. Baka i ugn, 150 grader i cirka 90 minuter. Låt svalna i formen innan du lyfter upp brödet på ett galler. Låt kallna helt under duk. Namnet på limpan kommer av det grova innehållet.

För Henrik Gustafsson Bragde är röjning ren rekreation. Här kaffepaus med mättande röjarmackan.

För Henrik Gustafsson Bragde är röjning ren rekreation. Här kaffepaus med mättande röjarmackan.

Text: Recept; Gustav Arnell, Vi kan mat Foto: Anna Hållams