Äppelmos
Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Koka med lite vatten till mos. Tillsätt eventuellt lite socker och kanel. Frys in.
Äppelklyftor i lag
Skala och klyfta äpplen. Koka försiktigt i sockerlag. Frys in och använd till pajer eller servera klyftorna varma med glass till.
Torkade äppelskivor
Torka äppelskivor på stång i ett mörkt, torrt utrymme.
Juice med råsaftcentrifug
Med en råsaftcentrifug kan du snabbt och enkelt göra egen göra färskpressad äppeljuice.
Musta frukten
Lämna in äpplena till ett musteri. Vill man bevara musten mer än en vecka så fryser man ner den eller låter den bli pastöriserad och får den förpackad på bag-in-box.
Lagra äpplena
Välj ett svalt, fuktigt och mörkt ställe (som källare eller garage). Lagra bara fina och oskadade äpplen. Linda gärna in dem i silkes- eller tidningspapper. Lägg dem sedan i en låda eller kartong.