Botten:
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Flädermousse:
- 4 dl grädde
- 4 gelatinblad
- 2 ägg
- 2 dl koncentrerad flädersaft
Så här gör du
Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll i en smord och bröad springform 22 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175°. Kontrollera med en provsticka att kakan är helt torr. Låt kallna. Dela bottnen i tre delar och använd en av dem.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden hårt. Dela äggen gula och vita för sig. Rör ner gulorna försiktigt i grädden. Värm saften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften. Rör ner saften i en tunn stråle i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Använd samma form igen. Placera en tårtbotten i formen och fyll på med flädermousse. Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar.
Innan du serverar tårtan: Dekorera med färska bär!
Recept av Helene Sjölin och Marie Nilsson.