Inspiration / Mat och recept

Trattkantarellsoppa med ädelost

Hittade du många trattkantareller i skogen? Då kan du göra denna underbara trattkantarellsoppa till familjen. Svampsoppan blir krämig och matig tack vare tomatpuré, grädde och ädelost som du rör ner före du serverar soppan toppad med persilja.

Trattkantarellsoppa

6 portioner

2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
1,5 l vatten
Ca 2,5 dl torkade trattkantareller
3 st grönsaksbuljongtärningar
1,5 msk tomatpuré
50 g ädelost
2 dl crème fraiche
2 tsk citronsaft
Ev persilja

Gör så här

Lägg svampen i blöt i vattnet en liten stund. Krama sedan ur den och bryn den i smöret. Rör i mjölet och häll på vätskan under omrörning. Tillsätt buljongtärningarna, tomatpurén och den mosade ädelosten. Låt koka i ca 10 min. Vispa i crème fraichen och citronsaften och tillsätt eventuellt persilja.

Recept: Gunnel Rumin

Foto: Annica Dolck Asplund