Det här behöver du
800 g grytbitar av älg, hjort eller rådjur
2 gula lökar, skivade
2 morötter, slantade
5 dl rött vin
1 liter kalvfond
2 stjärnanis
2 msk fänkålsfrön
2 lagerblad
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk grönpeppar i lag, grovkrossad
1–2 tsk maizena + 1–2 tsk vatten
matolja till stekning
salt
Gör så här
Bryn köttet i olja i en stor gryta. Tillsätt lök och morot och stek tills löken faller ihop. Tillsätt vinet, koka upp och låt koka 5 minuter.
Tillsätt fond, koka upp och skumma av. Tillsätt övriga ingredienser, utom salt och maizena.
Låt grytan koka 2–3 timmar tills köttet är mört. Se till så att vätskan hela tiden täcker köttet. Smaka av med salt och red av med maizena när köttet är klart. Servera gärna med pressad potatis eller
potatispuré.